Skip to content
Puh./Tel. +358 8 868 1219 - riistaravintola@riipisen.fi

Aitoa villiruokaa jo vuodesta 1989

Riipisen tarina on saanut alkunsa Pekka ”Riista-Riipisen” ja Miss Suomi Päivi Riipisen (os.Uitto) rakkaudesta luontoon ja luonnonantimiin.

Pekka oli nuoruudesta asti intohimoinen metsästäjä ja kalamies. Päivi taas keräsi harrastuksena sieniä ja marjoja Kuusamon metsiköistä. Niistä loihdittiin sitten yhdessä herkullisia aterioita, suoraan puhtaasta luonnosta lautaselle.

1989

Pariskunta päätti tehdä unelmistaan totta ja perustaa pienen riistakaupan Kuusamon keskustaan. Tarjolla oli mm.karhua, poroa, hirveä ja tuolloin myös alligaattoria.

1992 Unesta todeksi

Eräänä lumisena pakkasaamuna tammikuussa 1992 Päivi heräsi voimakkaaseen uneen. Hetken silmiä hierottuaan hän riuhtoi miehensä Pekan ylös sängystä ja sanoi: ”Näin unta, että vuokrasimme Rukalta paikan ja minulla vilkkui taalat silmissä ! ” Pekan oli lähdettävä välittömästi vaimonsa painostuksesta matkaan, eikä takaisin ollut tulemista ennen kuin liiketila oli tiedossa. Rukalle päästyään ensimmäisen laskettelurinteen juurella kökötti somasti 30 paikkainen taukotupa, jota sanottiin Kelo Cafe:ksi. Pekka kurkisteli sisään, ja huomasi paikan olevan tyhjänä. Kolme viikkoa myöhemmin 17.2.1992 he avasivat nykyisen Riipisen Riistaravintolan nimellä Riipisen Riistakahvila ja -kauppa.

1996 RIISTAHERKKUJA KOTIIN

Ravintolatoiminnan laajetessa asiakkaat alkoivat kantaa ruokia koteihinsa asti jopa useita satoja kilometrejä nauttiakseen riistaravintolan antimista myös kotona. Asialle päätettiin tehdä jotain ja Riipiset alkoivat säilöä pohjoiset puhtaat luonnonantimet, riista-, kala- ja marjatuotteiksi. Näin syntyi Riipisen Riistaherkut.

2000 RAVINTOLA RUKALLE

Joulukuussa 2000 Riipiset ostivat Rukan ravintolakiinteistön itselleen. Vuotta myöhemmin avattiin laajennettu ja uudistettu 150 paikkainen, Päivin sisustama ja suunnittelema lämminhenkinen ravintola. Kelorinne, jonka alla Riipisen Riistaravintola sijaitsee onkin saanut nimekseen Riipisen Laakso.

2005 ENSIMMÄINEN MYYMÄLÄ

Avattiin ensimmäinen Riipisen Riista- ja matkamuistomyymälä Kuusamoon 5-tien varrelle.

2007 LAAJENNUKSIA

Kuusamon myymälän pihapiirin rakennettiin lisärakennus ja myymälää laajennettiin. Samana vuonna avattiin Riipisen Riista- ja matkamuistomyymälä myös Vuokattiin. Perustettiin oma lihan- ja kalanjalostustehdas kumppaneiden kanssa.

2009 SUKUPOLVENVAIHDOS

Yrityksessä tapahtui sukupolvenvaihdos, kun Päivi ja Pekka Riipisen lapset Markus ja Mikael astuivat yrityksen puikkoihin.

2010 KOLMAS MYYMÄLÄ

Avattiin kolmas Riipisen Riista- ja matkamuistomyymälä Rukalle.

2012 OMA JALOSTAMO

Lihan- ja kalanjalostustehdas siirtyi kokonaan Riipisten omistukseen.

2015 OMA ELINTARVIKETEHDAS

Riipiset ostivat oman elintarviketehtaan, jossa valmistetaan puhtaista luonnonantimista marjahyytelöitä, -hilloja, -siirappeja ja -kastikkeita, sekä lisäksi mm. salaatinkastikkeita, etikoita, mausteöljyjä ja sinappeja.

Näihin vuosiin on mahtunut paljon

Päivin missiaikojen tuoma julkisuus on ollut tärkeä osa Riipisen brändin rakentamisessa. Suuret määrät lehtikirjoituksia, sekä useat esiintymiset TV:n ruokaohjelmissa nostivat kysyntää räjähdysmäisesti. Päivi tunnetaan Suomessa missinä ja Pekka karhumiehenä (Mr. Bearman) ympäri maailmaa. Pekan kutsumanimi on saanut alkunsa siitä, että hän on yksi maailman suurimmista karhunostajista. Heidän asiakkainaan ovat vierailleet vaikutusvaltaisia valtion päämiehiä ja liikemiehiä eri maista, sekä kuuluisuuksia ympäri maailman.

Riipisen Riistaravintola on valittu Suomen parhaaksi riistaravintolaksi. Tämän saman Suomen paras kunniamaininnan ovat saaneet myös Riipisen riista-, kala- ja marjatuotteet.

Riipisen maankuulut frittimuikut ovat edelleen yksi syy tulla Rukalle, Kuusamoon!


Haluan kiittää Teitä vanhempamme, jotka olette mahdollistaneet tämän että voimme veljeni kanssa toimia saappaissamme. Haluan myös kiittää Teitä asiakkaamme, jotka olette nauttineet yhteisestä makumatkastamme jo tähän päivään saakka ja jota tulemme jatkamaan kanssanne edelleen, laadusta ja palvelusta tinkimättä.

Markus Riipinen
Hallituksen puheenjohtaja
RIIPISEN RIISTAHERKUT OY

Scroll To Top